5.png
Ma 2018. július 18. szerda, Frigyes, Kamill névnapja van

Tápióság Varroda

 

 
 

 

 

 

 

Halasi Anita - polgármester

2015.05.25.

18-21. hét történései

Az elmúlt hetekben folytatódtak a csatorna-projekt kapcsán felmerült hibák javítási munkálatai. Több helyen javítottak járdát, útszegélyt, kapubejárót. Ezúttal főleg a betonozással kapcsolatos munkák kerültek elvégzésre. Ennek eredményeképpen „már csak két oldalnyi hibalista” van még hátra, jobbára aszfaltjavítással összefüggésben.

Elnyerte végleges formáját a Sportcsarnok alatti, eddig kihasználatlan terület. A jövőben füvesítést, növénytelepítést követően kulturált parkoló várja majd itt a rendezvényekre érkezőket.

A héten megkezdődött az iskolapark elektromos hálózatának kialakítása. Tekintettel arra, hogy földkábelen fog eljutni az „energia”, Széles Pálnak köszönhetően többszáz méter árok került kiásásra. A héten ezen kábelek is megérkeznek, így a következő rendezvényünkre már kényelmesebb, egyszerűbb, biztonságosabb áramellátást tudunk biztosítani.

Megkezdődtek az önkormányzati ingatlanok esetében is a csatornahálózatra történő rákötés tervezési munkálatai. Sajnos, különösen az iskola tekintetében nem kis kiadást fog ez az önkormányzatnak jelenteni.

A Telenor tájékoztatása szerint befejeződött a glóbuszon történt fejlesztési munkálat, remélhetőleg a jövő hét folyamán érezhetjük ennek pozitív hatását.

Sikeresen túl vagyunk a 3. Rétesfesztiválon. Egy hét távlatából elmondhatjuk, hogy elégedett versenyzők, és még elégedettebb rétesfogyasztók élvezhették a rendezvényt. Az újítások, mint a tápiósági születésű zsűritagok, a támogató belépőjegy, a kóstolójegy, az utcabál, a módosított tavaszi időpont, utólag beigazolódni látszódnak. Természetesen van, amin jövőre is változtatunk, mert levontuk a következtetéseket, és a tapasztalatokat, így igyekszünk legközelebb még jobbra törekedni. A rendezvénnyel kapcsolatos építő jellegű kritikákat a jövőben is nagyon szívesen vennénk. Tájékoztatásul informálnám az Olvasót, hogy a csupán 300 Ft-nyi belépőjegynek, a kóstolójegyeknek, és Czerván államtitkár úr, a Bogyóka Tejbolt, Sas Ede és a Tápióság Pékség támogatásának köszönhetően a rendezvény kiadásait teljes egészében sikerült fedezni, így az önkormányzat költségvetését ez a rendezvény nem terhelte.
Ezúton szeretném polgármesterként megköszönni az önzetlen munkát és segítséget a versenyzőknek, a diákoknak, az önkormányzat dolgozóinak, a fellépőknek, a zsűrinek, a kiállítás szervezőinek a polgárőröknek és mellettük pedig köszönöm mindazoknak, akik ellátogattak a rendezvényre, és jól érezték magukat.

 

17. hét történései

A hét említésre méltó történéseként a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság (KDV-VIZIG) képviselőinek látogatásáról informálnám a kedves Olvasót. Mint ahogy azt korábban jeleztem a Tápió-Hajta Vízgazdálkodási Társulat vagyonkezeléséből az Alsó-Tápió átkerült a fent említett KDV-hez. Mivel fontos számomra és a testület számára is, hogy kis községünket ketté szelő patakpart rendezett, igényes képet mutasson, a KDV-t kerestem meg azzal a kérdéssel, hogy a Tápió patakkal és annak környékével a jövőben milyen terveik vannak. Sajnos a bürokráciának köszönhetően a KDV számára még nem ismeretes, hogy milyen dologi és anyagi lehetőségei vannak a patakszakasszal kapcsolatban, így vélelmezhetően az ő kezük munkája valamikor a jövő év folyamán lesz látható. Ennek ellenére én kértem őket egy szakmai bejárásra, ahol a természetvédőkkel együtt meghatározzuk azokat a munkálatokat, és lehetőségeket amelyeket a mi önkormányzatunk is képes megvalósítani.

A héten újabb, csatornázással kapcsolatos ellenőrzést, bejárást tartottunk, ennek eredményeképpen április 27-től újabb hibajavítási munkálat veszi kezdetét. Az elkövetkezendő időszakban félévente lehet számítani hasonló bejárásra, hogy minden a csatornázással ténylegesen összefüggésbe hozható hiba kijavításra kerüljön. Továbbra is várok minden lakossági bejelentést a hibákkal kapcsolatban!

Április 22-én Tápióság is megünnepelte a Föld napját. Az óvoda, és iskola mellett ezúttal az önkormányzat is úgy érezte, hogy ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy elindítson valamit. Már régóta gondolatomban volt, hogy ez is egy lehetőség arra, hogy megmozdítsuk a falu lakosságát egy nemes cél érdekében, és így, egy hagyományteremtő, hosszú távú programot indítottam útjára: Tápióságon parkosítási program vette kezdetét. Terveim szerint évente két alkalommal, tavasszal a Föld napja alkalmából és ősszel, októberben a közterületeken fákat, cserjéket, évelő növényeket ültetünk el a következő módon: egy előre megtervezett telepítési terv alapján kiválasztjuk a növényeket, majd a közeli kertészetekből kedvezményes áron beszerezzük azokat és egy szép színes kiadványban minderről tájékoztatjuk a lakosságot. Az a kedves lakos, aki úgy érzi, hogy szimpatikus számára a parkosítási ötlet, és támogatni szeretné annak megvalósítását, az a kiadvány alapján a neki tetsző növények árát támogatás gyanánt eljuttatja az önkormányzathoz, azaz ő maga megvásárolhat egy-egy növényt, akár részben, akár egészben. Ezúttal a Nyárfáson és az óvoda mellett sárga és piros vesszejű díszsomokat, borbolyát, levendulát, a telepi játszótéren pedig galagonyafasort és somokat telepítettünk. Egyelőre még nem nagy nyilvánosságot adtam ennek az első megmozdulásnak, de látva a sikerét, legközelebb már szélesebb körben merem majd megfogalmazni a kérésemet. Szeretném tudatni, hogy ezt az első programot teljes egészében lakossági támogatásból valósítottuk meg. Összességében 160 db növényről került elültetésre, voltak drágábbak is, (5.500,- Ft) és voltak olcsóbb fajták is (300,- Ft), így szinte pénztárcától függetlenül mindenki ki tudta fejezni segítő szándékát, aki akarta. Ezúton is szeretném kifejezni mérhetetlen hálámat a támogatók iránt, akik önös érdekeket félretéve magukénak érzik a falut, annak köztereit, és többféle módon biztosítanak támogatásukról. A cigány önkormányzat jóvoltából a nyugdíjasok pogácsát sütöttek, volt, aki innivalót biztosított, egy maroknyi csapat ásott, ültetett, locsolt! Én pedig csak meghatódva örömködtem, hogy „már megint említésre, elismerésre méltó dolgot valósítottunk meg, mi, Ságiak”!
A következő projektek is készülőben vannak, a Malom előtt az információs tábla melletti terület kapna igényes külsőt, aktuális állás szerint hársfasort telepítünk a Cicahegyre, és az Alsó töltés platánjait is pótoljuk. Természetesen a kopjafa környéke sem maradhat ki, de egyszerre nem lehet mindent! Csak szép sorjában.
Még egyszer hangsúlyozva: köszönetem, elismerésem és hálám illeti meg a támogatókat, amiért segítenek, példát mutatnak és hisznek a jó dolgokban.

 

15-16. hét történései

Megkezdődtek a csatorna házi bekötésének munkálatai. Az elmúlt két hétben az Ady, az Arany János, és a Dózsa György utcában dolgoztak a munkások. A fővállalkozó arról tájékoztatott, hogy alapos ellenőrzés mellett a csatornaprojektnek ez a szakasza minőségileg kifogástalannak mondható.
Sajnos ez már nem mondható el a gerinchálózat lefektetése kapcsán felmerült helyreállítási munkálatokról. A nyomvonalsüllyedésből adódó károk hatalmas méreteket öltenek település szerte. Jelenleg részemről azon megy a „küzdelem”, hogy a helyreállítást olyan vállalkozó végezze, aki jobb minőségben tudja a garanciális munkálatokat megvalósítani.

Hamarosan látványos eredménye lesz a járdafelújítási programnak, és lerakásra kerülnek az első térkőkockák.
Emellett már kb 6 km-nyi mezőgazdasági út került rendbetételre, és a faluban több utca árkait és padkáit tették már rendbe a közfoglalkoztatottak.

A Sportcsarnok alatt Maczó Sándor alpolgármester jóvoltából két parkolóterasz került kialakításra, valamint a focipálya melletti parkoló, és a vele szemben lévő járdaszegély is „gépi földmunkában” részesült, és már rendezett képet mutat.
11-én megrendezésre került a költészet napja meghitt szalonnasütögetés és versmondás kíséretében.
18-án sikeres Rendőrbál zajlott a Csarnokban, ezúttal e helyszín mellett döntött a Kapitányság, hogy az aktuális éves báljukat megrendezzék.

Polgármesteri köszöntő

Elolvasom...

 

 

Elérhetőségeink

Tápiósági Polgármesteri Hivatal

Cím:

2253 Tápióság Bicskei út 3

Tel., fax:

29-465-667 ; 29-465-575

E-mail:

phtsag@monornet.hu

Weboldallal, ÚjSággal

kapcsolatos észrevételek:

info@tapiosag.hu

 

Statisztika

Összes látogató:1427356


Jelenleg online

Guests : 87 guests online