Ma 2018. december 13. csütörtök, Luca, Otília, Lúcia névnapja van

Tápióság Varroda

 

 
 

 

 
 

 

 

 

Tisztelt Lakosság!

A "TÁPIÓ MENTI RÉGIÓ SZENNYVÍZELVEZETÉSE ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA” (KEOP-1.2.0/2F/09-2009-0021) projekt részeként az ingatlanokat a központi csatornahálózattal összekötő vezetékszakasz, az úgynevezett „házi bekötés” megvalósítása 2015. április 07-től kezdődik Tápióságon.

Ahogy arról korábban a Tápiómenti települések Csatornamű és Vízgazdálkodási-Társulata tájékoztatta a Tisztelt Lakosságot, a lakástakarékpénztári befizetéseket jól teljesítő lakosok esetében van lehetőség ezen munkálatok ingyenes megvalósítására a legrövidebb, műszakilag szabályos nyomvonal figyelembe vételével, amennyiben ezt korábban az ingatlantulajdonosok igényelték.

A kivitelezést a GENERAL ARCHITECT Tervező és Generálkivitelező Kft. fogja megvalósítani.

A kivitelezői szerződés értelmében ezen Kft. képviselője fogja felkeresni az ingatlantulajdonosokat, és egyeztetni a munkálatokat illetően. A kivitelező azokat az ingatlantulajdonosokat is felkeresi, akik nem igényelték az ingyenes bekötést, mert a közvetlen rákötést azaz az „élőre kötést” is e kivitelező fogja elvégezni, amennyiben arra a projekt vezetésétől engedélyt és megbízást kap.

Az ingyenesség fogalma a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kivitelező az ingatlanon belüli beálláshoz képest az ahhoz legközelebb eső egy db bekötési pontig díjmentesen megvalósítja a két pontot összekötő legrövidebb vezetékszakaszt, ide értve a szükséges bontási munkálatokat is (pl. járda szakszerű bontása, vágása) maximum 1 m szélességig. Az ingyenességbe nem tartozik bele a helyreállítási munkálat (pl. járda visszaállítása, betonozása, térkő burkolatok helyreállítása lerakása), a kivitelező csak a munkaárkot temeti vissza. Természetesen a lakossal történt külön megállapodás alapján térítési ellenében a kivitelező elvégezheti a szükséges helyreállítási munkálatokat is. Amennyiben az ingatlantulajdonos nem a legrövidebb nyomvonalon kívánja megvalósíttatni a bekötést, úgy abban az esetben a hosszabb nyomvonal kiépítése miatt felmerült többletköltséget köteles a kivitelező részére megtéríteni. A többlet költségtérítés abban az esetben is felmerül, ha a kivitelezői szerződésben foglalt tisztítónyílás mennyiségéhez képest (iránytörésektől függetlenül 20 méter felett maximum 1 db tisztítónyílás díjmentes ) többet igényel az ingatlantulajdonos.

A projekt megvalósulási folyamatának részét képező próbaüzem biztosításához szükséges „élőre kötések” megtörténte - információim szerint - néhány héten belül megvalósul. A próbaüzem alatt az „élőre kötött” ingatlanok esetében nem kell csatornahasználati díjat fizetnie a tulajdonosoknak.

Tekintettel arra, hogy igen sok kellemetlenség érte már a Lakosságot a csatorna projekt kapcsán, a „házi bekötések” megvalósítása során a testülettel törekedtünk arra, hogy minél zökkenőmentesebben és a legkevesebb problémával járjon a projekt ezen utolsó momentuma. Ennek okán ragaszkodtunk ahhoz, hogy olyan kivitelező dolgozzon a településen, aki erkölcsileg megbízható, szakmailag pedig meg tud felelni azoknak az elvárásoknak, amelyek a későbbi megbízható üzemeltetés miatt elengedhetetlenek. Emiatt szerettük volna, ha tápiósági vállalkozók is megbízást kapnak a kivitelezésben, de sajnos az őket érintő ügymenetben lévő bizonytalanságok, és gazdaságossági szempontok miatt ők ezúttal úgy döntöttek, hogy nem vesznek részt a munkálatokban. Sajnos a kivitelezői megbízási díj ilyen kis számú bekötés esetén, mint amit Tápióság tud biztosítani, egy vállalkozó számára nem nyújt biztos megtérülést. A megbízott kivitelezővel is csak úgy sikerült megállapodást kötni, hogy Pánd község bekötési munkálatait is ő fogja elvégezni, így a két település bekötési mennyiségei már nyújtanak némi garanciát a megtérülésre.

Mindemellett a kivitelező felajánlotta, hogy amennyiben élünk a lehetőséggel, úgy a földmunkákra szívesen alkalmaz tápiósági lakosokat, így biztosan fognak helybéliekkel találkozni.

Remélem, hogy a következő hetekben, hónapokban kellemetlenségek nélkül megvalósul a projekt ezen része, de kérném a Tisztelt Lakosságot a szíves együttműködésre és megértésre. Amennyiben valakinek a munkálatok során kérdése, problémája merülne fel, kérem a kivitelezőnek, a Társulatnak vagy nekem az alábbi elérhetőségek egyikén haladéktalanul jelezze!

Kivitelező: Biess Dániel 70/3636088, Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.
Társulat: 29/641-190
Halasi Anita, polgármester: 20/218-1866 vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban
Maczó Sándor alpolgármester: 30/228-0471
Sári István képviselő: 20/235-7830

 

Tisztelettel és köszönettel:

Halasi Anita

polgármester

Tápióság, 2015. április 6.

Polgármesteri köszöntő

Elolvasom...

 

 

Elérhetőségeink

Tápiósági Polgármesteri Hivatal

Cím:

2253 Tápióság Bicskei út 3

Tel., fax:

29-465-667 ; 29-465-575

E-mail:

phtsag@monornet.hu

Weboldallal, ÚjSággal

kapcsolatos észrevételek:

info@tapiosag.hu

 

Statisztika

Összes látogató:1750179


Jelenleg online

Guests : 139 guests online