5.png
Ma 2018. november 15. csütörtök, Albert, Lipót névnapja van

Tápióság Varroda

 

 
 

 

 

 

 

 

Újévi köszöntő

Videó megtekintése

Kedves Tápióságiak, kedves Tápiómentiek!

Tápióság község polgármestereként boldogan éltem azzal a lehetőséggel, hogy az új esztendő alkalmával ily módon köszönthetem Önöket.

Az előttem szóló polgármesterek példájához hasonlóan én is összegezhetném az elmúlt év jelentős eredményeit, eseményeit; elmondhatnám mennyire örülünk, hogy az egészségházunk energetikai korszerűsítésen esett át, hogy új könyvtárat létesítettünk, vagy azt, hogy sikeresen folytattuk a járdafelújítást a közmunkaprogram keretében. Dicsekedhetnék a páratlan, nagy népszerűségnek örvendő rendezvényeinkkel, mint a rétesfesztivál, a tuningfesztivál, vagy a vasszamarak motoros fesztivál…

Ezek helyett én inkább másról szeretnék most néhány gondolatot megosztani Önökkel.

Kettő évvel ezelőtt a polgármesteri választásokat követő napokban felkeresett egy újságíró, hogy interjút készítsen velem. Köszönhetően a meglepően intelligens beszélgetőtársnak, az ugyan rövidre tervezett, de mégis hosszúra nyúlt beszélgetés során megfogalmazódott bennem egy gondolat. „Megválasztásommal egy kincset kaptam megőrzésre.” Mindig is tudtam, hogy Tápióság, a szülőfalum csodás kis hely, de a kérdésekre adott válaszaimmal még inkább erősödött bennem az az érzés, hogy  mekkora ajándék az élettől, hogy egy időre igazán magaménak érezhetem ezt a kis falut. Aztán azon kezdtem el gondolkodni, miért is olyan nagyszerű hely ez a település. A válasz egyszerű: mert azok lakják akik, és nagyszerű emberek dolgoznak a közösségért. Egy rátermett polgármester és egy jól működő testület sem ér semmit, ha nem veszik őket körül olyan emberek, akik hisznek, és bíznak bennük, akik segítik, támogatják őket, akik önmaguk is tenni akarnak, legyenek akár a közösségért dolgozók, vállalkozók, vagy csak egyszerű lakosok.

Az ünnepek előtt egy karácsonyi évzáró délutánon meghívtam azokat az embereket, akik munkájuk, hivatásuk által építőkövei, mozgatórugói a településnek. Ott voltak az óvodai, iskolai, hivatali dolgozók, az orvosok, a karbantartók, a takarítók… mindenki, aki nap, mint nap a Tápióságon élőkért fáradoznak. Szerettem volna tudatni velük, mennyire fontosak ők számomra, de mondhatnám, bármely polgármester számára, mert részben ő általuk tudjuk megvalósítani a céljainkat, elérni az álmainkat. Mélységes tiszteletemet, hálámat és köszönetemet fejeztem ki nekik mindezért a kitartásukért, és kértem őket, hogy a jövőben is tartsák meg a hitüket, akkor is, ha  esetlegesen nehéz időszakokat kell megélniük.

Ezúttal, nem csak nekik szeretnék köszönetet mondani.

Tápióság egy olyan hely,

  • ahol a lakosok anyagi támogatása és keze munkája által szépülnek a közterek,
  • ahol önként jönnek az emberek, hogy adni szeretnének,
  • ahol az óvoda udvara helyi vállalkozók és szülők segítsége révén újul meg,
  • ahol a szüreti mulatságokon ezer számra sütik a nénik a fánkot és a pogácsát,
  • ahol egy-egy rendezvényre akár 2000-en is ellátogatnak,
  • ahol az emberek várva-várják, hogy a segítségüket kérjük, mert boldogan tesznek a faluért.

Persze itt is vannak nehézségek, de ezek csak erősítenek bennünket és még inkább kitartásra ösztönöznek.

Itt olyan emberek laknak, olyan emberek dolgoznak és olyan testület működik, mely minden polgármester álma. Köszönöm Nektek, Ságiak! Büszke vagyok, hogy Tápióság polgármestere lehetek, és nap mint nap azért teszek, hogy minden tápiósági büszke lehessen kis falujára.

Kedves Tápiómentiek, halljátok hát, Tápióság egy csoda, szeretetre méltó emberekkel, olyanokkal, akik maguk teszik különlegessé ezt a helyet.

Legyen ez példa mindenki előtt az új esztendőben, hogy más településen is egyre többen higgyék el, ők maguk is tehetnek a környezetükért, segíthetik a község vezetését, támogathatják a törekvéseket.

Kívánom, hogy egyre többen érezzék ezáltal azt, hogy kiváltság a Tápió vidékén élni.

Áldott új esztendőt kívánok mindenkinek.

Halasi Anita
Tápióság község polgármestere

 

 

 

 

Polgármesteri köszöntő

Elolvasom...

 

 

Elérhetőségeink

Tápiósági Polgármesteri Hivatal

Cím:

2253 Tápióság Bicskei út 3

Tel., fax:

29-465-667 ; 29-465-575

E-mail:

phtsag@monornet.hu

Weboldallal, ÚjSággal

kapcsolatos észrevételek:

info@tapiosag.hu

 

Statisztika

Összes látogató:1687186


Jelenleg online

Guests : 150 guests online