5.png
Ma 2018. július 18. szerda, Frigyes, Kamill névnapja van

Tápióság Varroda

 

 
 

 

 

 

 

Tájékoztatás a helyi égetési szabályok megváltozásáról

Közterületen és magáningatlanon keletkező falevelet és egyéb hasonló hulladékot pénteki napon 7-19 óráig, szombaton 8-12 óráig szabad égetni!

Értesíteni szeretném a település lakosságát, hogy a település köztisztaságáról szóló önkormányzati rendelettel kapcsolatban - a társadalmi egyeztetést követően- egyetlen egy vélemény sem érkezett a képviselő-testülethez címezve. Ki szeretném emelni a rendeletből azt a részt, amely leginkább érinti a lakosságot. Ez a kiskerti égetés, mely eddig hétfő, szerda és pénteki napokon volt megengedett, 2017. június 1-jétől a következőképpen alakul: „közterületen és magáningatlanon keletkező falevelet és egyéb hasonló hulladékot pénteki napon 7-19 óráig, szombaton 8-12 óráig szabad égetni.”

Az ide vonatkozó szabályok értelmében belterületen kizárólag csak kerti hulladékot szabad elégetni. Az égetés során figyelembe kell venni a széljárást, a körülményeket. A tüzet őrizetlenül hagyni nem szabad. Mind belterületen, mind közterületen tilos műanyagot, gumit, textíliát és vegyi anyagot égetni.

A társadalmi egyeztetés lényege, hogy a helyi szabályok kialakításában a helyi lakosság is aktívan részt vegyen. Néhány hónapja a képviselő-testületet támadások érték a különböző fórumokon, hogy változtassanak a jelenlegi hétfő, szerda, pénteki égetési napokon, mert ez nem megfelelő. A képviselő-testület felhatalmazta a jegyzőt, hogy készítse el a helyi rendelet módosítását, melyet a testület jóváhagyásával a lakosság körében is közszemlére tettünk a honlapon, a facebookon és a helyi újságban azt remélve, hogy nagyobb érdeklődés mutatkozik a téma iránt. Sajnos egyetlen egy vélemény sem érkezett a jogszabályokban meghatározott módon a megadott e-mail címre. Így, az eredetileg elkészített és jóváhagyott javaslat lépett hatályba, melyet a szövegben kiemelve, aláhúzással jelöltem.

Kérünk szépen minden lakost, hogy az új szabályok figyelembevételével tervezze a kiskerti égetéseket! Sajnos, a szabályoktól eltérő égetés szigorú szankciókat (magas összegű bírságokat) von maga után. Az eljárás és a bírságolás menetét a magasabb szintű jogszabályok tartalmazzák (törvények és kormányrendeletek), vagyis, ha valaki nem akkor éget, amikor szabad, eljárást kell lefolytatni vele szemben.

Ismételten kérünk mindenkit a szabályok pontos betartására!

Letölthető dokumentum:

- Köztisztasági rendelet

Pap Anikó sk.
jegyző          

 

Polgármesteri köszöntő

Elolvasom...

 

 

Elérhetőségeink

Tápiósági Polgármesteri Hivatal

Cím:

2253 Tápióság Bicskei út 3

Tel., fax:

29-465-667 ; 29-465-575

E-mail:

phtsag@monornet.hu

Weboldallal, ÚjSággal

kapcsolatos észrevételek:

info@tapiosag.hu

 

Statisztika

Összes látogató:1427348


Jelenleg online

Guests : 68 guests online