Ma 2018. december 10. hétfő, Judit, Loretta névnapja van

Tápióság Varroda

 

 
 

 

 
 

 

 

 

További képek

2018. március 2-án került megtartásra az elmúlt év beruházásait, fejlesztéseit átadó ünnepség.

Az eseményen köszöntő beszédet mondott Czerván György a Vidékfejlesztési Minisztérium Agrárgazdaságért Felelős Államtitkára, Országgyűlési Képviselő, valamint Fodor Gábor a Ceglédi Tankerület Igazgatója is. Jelenlétével tisztelt meg bennünket Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, valamint képviseltették magukat a projekt résztvevői, kivitelezői is, a Laczkó Team Kft, a General Architect Kft., s nem utolsó sorban a türelmes intézményhasználók.

A polgármester asszony részletes beszámolójából is kiderült, de reményeink szerint egyébként is mindenki számára nyilvánvaló, hogy a településen élőknek nem csak egy bizonyos csoportja volt érintett a felújítások során, hanem a Tápióságon élők közül kivétel nélkül mindenki élvezheti a változások pozitív hatását.

Ennek legegyértelműbb példája a Belügyminisztérium 12.749.096,-Ft-os támogatásából megvalósuló Gubó-hegyi út felújítása volt, mely már biztonságos és színvonalas közlekedésre ad lehetőséget.

Az intézmény felújítások által valamennyi közintézményünk mára már energiahatékonyság szempontjából kifogásolhatatlan állapotban van, melyet minden család napi szinten látogat, használ. 134.816.803,- Ft-os Európai Uniós támogatásból valósult meg a tavalyi év legnagyobb fejlesztése, így a Polgármesteri Hivatal, a Gézengúz Óvoda, a Sportcsarnok és Művelődési Ház, valamint a Zárdaiskola vált a mai kor követelményeinek megfelelően korszerűvé, energiahatékonnyá. A most átadott fejlesztések is annak a célnak a szolgálatában állnak, melynek eredményeképpen „Tápióság egy élhető, szerethető, fogalmazzunk úgy, hogy versenyképes, megtartó település legyen itt a Tápió-Vidéken.”

Ehhez a célhoz azonban nélkülözhetetlenek az ilyen jellegű és mértékű támogatások. Ahogy Czerván György is említette, olyan kis település életében, mint Tápióság, figyelembe véve a település éves költségvetését, egy közel 135 millió forintos támogatás, nagyon nagy segítség. Ehhez térségi szinten a Nagykátai Járási Szakorvosi Rendelőintézet felújítása hasonlítható, mely az idei év kiemelt beruházása lesz a térségben.

Az Agrárgazdaságért Felelős Államtitkár beszédének zárásaként, egy számunkra ismét nagyon fontos beruházásról hozott jó híreket. A jelek szerint pozitív döntésben részesül a Gézengúz Óvoda bővítésére és további fejlesztéséhez beadott pályázatunk.  A 81,4 millió forintos támogatásból komfortos tornaszobával és további csoportszobával, fejlesztőszobával fog bővülni az intézmény. De jó esélyekről beszélt a piachoz kapcsolódó pályázatunkkal kapcsolatban is, valamint említésre került szintén a megyei kompenzációs alapból finanszírozott belterületi utak felújítását célzó pályázat is.

Fodor Gábor a ceglédi tankerület igazgatója a felújítások kapcsán tanúsított felelős gondolkodást méltatta, melyet annak ellenére tanúsít a polgármester asszony, hogy az érintett intézménynek nem ő a fenntartója, működtetője. Köszönetét fejezte ki, szavait idézve „a több mint 134 millió forintos ajándékért, melyből az iskolások, a diákok, az óvodások egyaránt részesülnek, Ehhez a tankerület csak a lelkesedését és a támogatását tudta adni, de mégis az ő diákjaik, kollégáik részesülnek ebből.”

Valamennyi felszólaló köszönetét fejezte ki az avató ünnepségen szereplő óvodai, iskolai csoportoknak, és felkészítőiknek.

 

 

Polgármesteri köszöntő

Elolvasom...

 

 

Elérhetőségeink

Tápiósági Polgármesteri Hivatal

Cím:

2253 Tápióság Bicskei út 3

Tel., fax:

29-465-667 ; 29-465-575

E-mail:

phtsag@monornet.hu

Weboldallal, ÚjSággal

kapcsolatos észrevételek:

info@tapiosag.hu

 

Statisztika

Összes látogató:1743624


Jelenleg online

Guests : 148 guests online