Ma 2022. október 7. péntek, Amália névnapja van

Tápióság Varroda

 

 

 

 

 

Tápióság Falunap - 2017. augusztus 19-20.

Hamarosan elérkezik a falu lakosai által leginkább látogatott, ezáltal talán joggal feltételezhetően, az év legközkedveltebb rendezvénye, a Falunap.

Az ez évi rendezvény is bővelkedik programokban, melyek között egyaránt szórakozásra találnak a gyerekek, a fiatalok, az idősek, a családok, a sportolók, és még sorolhatnánk. Míg a Rétesfesztivál a gasztronómia után "éhezőket", a Vasszamarak fesztivál a rock rajongóit kényezteti, addig egy falunapnak, sokkal szélesebb kört kell "kiszolgálnia", szórakoztatnia.

 

2017. augusztus 19.  - Cifra kert

A nap már szokásos része a Lesti Viktor által szervezett márkafüggetlen autós találkozó a tuning és a benzingőz szerelmeseinek. A nap során autós szépségverseny, hangnyomásmérés, felnikitartó és sörivó verseny kerül megrendezésre, illetve akinek a drift show meghozta a kedvét, a Káray Exclusive Racing Car service versenyzőivel drift taxizhat is néhány kört.

Hagyományteremtés céljából idén először falufutást szervezünk. A kategóriák és a pontos útvonal, mely természetesen a faluban lesz kitűzve, még kidolgozás alatt áll. Nevezés várhatóan a helyszínen lesz, a verseny kezdése 10:00.

Bár minden évben megpróbálunk új színt vinni a napba, de azt is szem előtt tartjuk, hogy ami jó, azt kár elrontani. Ennek okán egész nap ingyenes gyermekprogramok várják a falu apraját. Az ugrálóvár, és kézműves foglalkozás egész napra leköti a gyerekeket, de olyanok is vannak, akik évről évre hatalmas érdeklődéssel fogadják a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis fegyverzet- és kiképzőtechnikai bemutatóját. Idén bemutatójuk a tuning autók felvonulását is színesíteni, s nem utolsó sorban biztonságossá fogja tenni.

Az idei fellépő kiválasztása során ismét számtalan név és együttes került említésre. A választás végül Magyarország egyetlen Bryan Adams tribute zenekarára a Room Service-re esett. A zenekar 17:45-től ad 1,5 órás élő koncertet a Cifra kertben.

Nem először bizonyítjuk, és törekvésünk úgy hiszem egyre nagyobb teret kap, hogy a falu lakosai leginkább mindig a saját fellépőikre a legkíváncsiabbak, s a legbüszkébbek, még akkor is ha esetleg elszármazottak Tápióságról. Rövid fellépés erejéig először mutatkozik be nálunk Rath Péter. A 11 éves legény, hagyományőrző osztrák népzenéket ad elő stájer harmonikával. Halhatunk majd eredeti népzenét, polkát, keringőt, indulót, táncot még azokból az időkből, amikor sem rádió, sem televízió nem létezett.

A cikk legelején írt mondat, mely szerint "a falu lakosai által leginkább látogatott, ezáltal talán joggal feltételezhetően, az év legközkedveltebb rendezvénye a Falunap", létjogosultsága talán annak köszönhető, hogy idén már harmadik alkalommal a nap fő műsorszáma egy olyan előadás, melyben helyi szereplők közreműködnek.

A 2015-ös István, a király Tápióságon előadást tavaly örömzenélés folytatta, idén pedig zenés táncos gálaműsorral készül Tóthné Ónody Nóra és csapata. Népszerű musicalek és ismert mesék dalai lesznek megelevenítve a színpadon, este 20:30-tól.

A nap zárása az elmaradhatatlan tűzijáték lesz.

 

2017. augusztus 20. - Tápiósági Római Katolikus Templom

Rendhagyó módon az államalapításunk, valamint a vele egybefonódott új kenyér ünnepét a Tápiósági Római Katolikus templomban tartjuk.

9:00 Ünnepi Szentmise, majd azt követően megemlékezés és kenyérszentelés a Tápiósági Vadvirág Hagyományőrző Egyesület közreműködésével.

 

Szeretettel várunk minden kedves lakost, és látogatót rendezvényeinken!

 

Polgármesteri köszöntő

Elolvasom...

 

 

Elérhetőségeink

Tápiósági Polgármesteri Hivatal

Cím:

2253 Tápióság Bicskei út 3

Tel., fax:

29-465-667 ; 29-465-575

E-mail:

hivatal@tapiosag.hu

Weboldallal, ÚjSággal

kapcsolatos észrevételek:

info@tapiosag.hu

 

Statisztika

Összes látogató:1497541


Jelenleg online

Guests : 67 guests online