Ma 2024. március 5. kedd, Adorján, Adrián névnapja van

Tápióság Varroda

 

 

 

 

 

Intézkedések:

2021.03.08. Önkormányzat ügyfélfogadási rendje

2021.03.08. Korlátozó intézkedések március 8-tól

2020.11.11. Új intézkedések

2020. 11.11. Maszkviselési szabályok szigorítása

2020.06.18. Megszűnt a vészhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség

2020.05.03. Pest megyében változatlanok a korlátozások

2020.04.30. Kötelező maszk használat

2020.03.27. Idősávos vásárlási korlátozás

2020.03.19. Civil pályázat elhalasztva

2020.03.19. Képviselő-testületi ülés elmarad

2020.03.19. Állatorvosi közlemény

2020.03.18. Játszótér bezárás

2020.03.18. Közmeghallgatás elmarad

2020.03.16. Tájékoztató

2020.03.16. Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje

2020.03.15. Tájékoztató

2020.03.14. Rendkívüli testületi ülésről szóló tájékoztató;

2020.03.14. Általános Iskola közleménye az új oktatási munkarenddel kapcsolatban

Önkormányzat ügyfélfogadási rendje 2021. március 8-tól
plakat_1.JPG
Új intézkedések március 8-tól
plakat_1.JPG
November 11-től új szabályok lépnek érvénybe
Maszkviselési szabályok szigorítása
plakat_1.JPG
A jelenlegi oldalon folyamatos tájékoztatást igyekszünk adni a koronavírus járvánnyal kapcsolatos, községünket, lakosságunkat érintő hírekről, óvintézkedésekről.
2020.06.18.
2020.06.18. Megszűnt a vészhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség

A mai nappal megszűnt a veszélyhelyzet, ugyanakkor a kormány kihirdette a járványügyi készültség bevezetését - az erről szóló kormányrendeletek megjelentek a Magyar Közlönyben. Mától megszűnt a 65 év felettiek vásárlási idősávja, de egyelőre kötelező marad a maszkviselése a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben.

A járványügyi készültség bevezetését a kormány szükségesnek tartja, mert a járványnak nincs vége, a fertőzés még szigetszerűen felütheti a fejét. A járványügy készültséget a kormány most hat hónapra hirdette ki, fenntartásának szükségességét 3 havonta felülvizsgálja.

A mai naptól megszűnt az idősek vásárlási idősávja, de életben marad még több védelmi intézkedés. Továbbra is köteles mindenki maszkot viselni ( avagy a szájat és az orrot eltakaró sálat, kendőt használni)  a tömegközlekedési eszközökön, valamint az üzletben történő vásárlás során. Ez alól kivételt a 6 év alatti gyerekek jelentenek. Továbbra sem lehet 500 főnél nagyobb zenés, táncos rendezvényt tartani.

2020.05.03.

Tisztelt Lakosok!

Mint ismeretes az operatív törzs hétfőtől enyhíti a kijárási korlátozásokat az ország számos pontján. Budapestre, illetve Pest megyére azonban ez az enyhítés nem vonatkozik, így Tápióság esetében is az eddigi kijárási és nyitvatartási korlátozások maradnak érvényben.

Ennek megfelelően kérjük Önöket, hogy kizárólag alapos indokkal hagyják el otthonaikat.

A hétfőn hatályba lépő rendelet értelmében az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön mindenki köteles a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

Korábbi közleményünknek megfelelően továbbra is várjuk a +36-30/703-5231 telefonszámon azon lakosok jelentkezését, akiknek még szüksége van maszkra. Igyekszünk még aznap eljuttatni az igénylők számára. Megértésüket kérjük annak okán, hogy nem automatikusan dobjuk be minden postaládába a maszkokat, hanem igényfelmérést követően tesszük ezt. De az a tapasztalat, hogy sokan már hozzájutottak, vagy saját maguk készítettek, vagy kaptak más forrásból például munkahelyről. A varrodai megrendelésszám pedig nem engedi meg, hogy akár csak egyetlen egy maszk is „sort töltsön” egy háztartásban, akkor amikor munkahelyek, egészségügyi intézmények állnak sorba még mindig a megrendelők között.

Vigyázzunk egymásra!

Jó egészséget kívánok Önöknek!

Toldi Tibor polgármester

2020.04.30.

Tisztelt Lakosok!

A járványügyi helyzet aktuális intézkedéseinek megfelelően, az a helyi döntés született, hogy

ÖNKORMÁNYZATUNK VALAMENNYI TÁPIÓSÁGI LAKOS SZÁMÁRA BIZTOSÍT 1 DARAB TÖBBSZÖR HASZNÁLATOS TEXTIL SZÁJMASZKOT.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért csak most. Egyrészt az operatív törzs most hozta meg azt az országos érvényű döntést, hogy valamennyi üzletben és a tömegközlekedési eszközökön is kötelező maszkot viselni. Másrészt a Tápióság Kft. által üzemeltetett varroda kapacitásai most teszik lehetővé, hogy éljünk a helyi lehetőséggel. Eddig az elkészült darabok jelentős része a Tápió-vidék önkormányzatainak intézményeibe, egészségügyi intézményekbe, és olyan munkahelyekre kerültek, ahol nem állhatott meg a termelés. Mint ahogy korábban is említettük a lakosság számára számos alternatív lehetőség volt arra, hogy a maszkot kiváltsa, vagy más módon jusson hozzá. Köszönjük sokuk türelmét és megértését.
A maszkokat igény szerint fogjuk kiosztani és házhoz szállítani, ezért arra kérünk mindenkit, aki igényt tart rá, az május 8-ig (péntekig),
a +36-30/703-5231-es telefonszámon jelezze.
A leadott igények alapján folyamatosan fogjuk kihordani és a postaládákba dobni a maszkokat. Lakosonként 1 db-ot van lehetőség igényelni, 10 év alatti gyermekek számára pedig gyermek méretet tudunk biztosítani.
Látva az elmúlt hetek eseményeit, köszönjük a lakosság fegyelmezett hozzáállását, türelmét, valamennyi Tápióságon működő üzlet és szolgáltató nevében.
Továbbra is kérjük Önöket, ha tehetik maradjanak otthon, egyéb esetben tegyenek meg minden szükséges óvintézkedést közös egészségünk érdekében!

Jó egészséget kívánunk!
Tápióság Község Önkormányzatának Képviselő testülete

2020.03.27.
plakat_1.JPG
2020.03.19.

Tisztelt Érintettek!

A fennálló veszélyhelyzetre való tekintettel Tápióság Község Önkormányzatának Képviselő-testülete által, a Civil Keretből történő pénzügyi támogatásra kiírt pályázati felhívásban szereplő benyújtási határidő 2020. április 23. (csütörtök) 16.00 óráig meghosszabbításra kerül.
Az elbírálás határideje: 2020. április 30-i képviselő-testületi ülés.

2020.03.19.

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2020. március 26. (csütörtök) 17.00 órára tervezett nyilvános ülése a koronavírus-járvány megelőzése érdekében elmarad.

2020.03.19.

Tisztelt Lakosok!

Dr. Kapp Péter Állatorvos közleménye:
A koronavírus járvány kapcsán kialakult helyzetre tekintettel Tápióság községben is elmarad a szombati napra meghirdetett összevezetett eboltás!
A körülmények kedvező alakulásával későbbi időpontban lesz megtartva.
A tápiószecsői állatorvosi rendelőben (Tápiószecső, Munkácsy u. 17.): hétfő és szerdai napokon 17-18 óráig az oltás elvégeztethető!
Telefonon előre egyeztetve, más időpontban is van lehetősége az oltást elvégeztetni. Telefon: 06309521512, 06205562611

Kérem, hogy lehetőség szerint az oltásra egyedül érkezzen, természetesen ha lázas, vagy légzőszervi tünetei vannak nem tudjuk fogadni!

2020.03.18.
plakat_1.JPG
2020.03.18.

Kedves tápióságiak!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a 2020. március 21-re tervezett KÖZMEGHALLGATÁS elmarad!
Ettől függetlenül a Polgármestert és a Képviselő testület tagjait keressék bizalommal telefonon!

Megértésüket köszönjük!

2020. 03. 16.

Tisztelt Lakosok!

Ezúttal is szeretnénk tájékoztatni Önöket a mai nap történéseiről, a Kormány által hozott friss intézkedésekről.

- Magyarország határait a személyi forgalom előtt lezárták, csak magyar állampolgárok léphetnek be;
- Éjféltől a közúti, vasúti, vízi határátlépést is megtiltják;
- Elrendelték a Budapest Liszt Ferenc
Nemzetközi Repülőtér forgalmának teljes felfüggesztését;
- A rendezvényeket betiltják, szórakozóhelyeket, színházakat, mozikat bezárják;
- Korlátozzák a vendéglátó egységek nyitvatartási idejét, 15:00 óráig tarthatnak nyitva.
- Kávézók, éttermek, boltok csak 15 óráig tarthatnak nyitva, kivéve az élelmiszerboltokat, a gyógyszertárakat, és a drogériák.
Az Önkormányzatok felé kérésként fogalmazódott meg, hogy szervezzék meg az idősek ellátását. Ennek első lépéseként, már intézkedtünk annak érdekében, hogy akik igénybe veszik a közétkeztetést, számukra házhoz szállítjuk az ebédet. Ezúton kérjük Önöket, hogy tájékoztassák, és hívják fel a figyelmüket a 70 évnél idősebb lakosoknak, hogy ne hagyják el otthonukat!
Kérjük, hogy lehetőség szerint segítsük egymást, családi, baráti, ismerősi körben, hogy az idősek ellátása, bevásárlása, gyógyszer beszerzése, ügyintézése megoldott legyen!

Kérjük, hogy amennyiben Ön olyan 70 év feletti személy, vagy ismer olyan 70 év feletti személyt, aki egyedül él, és nem tudja megoldani az alap élelmiszerek, gyógyszerek beszerzését, ügyeinek intézését, haladéktalanul jelezze felénk, az önkormányzat lehetőségeihez mérten segíteni fog!

Kérjük a tisztelt lakosokat, hogy fegyelmezetten és szigorúan tartsák be a hatóságok kéréseit és előírásait.

Köszönjük együttműködésüket!
Toldi Tibor
polgármester

2020. 03. 16.
plakat_1.JPG
2020. 03. 15.

Tisztelt Lakosok!

Kiegészítéssel és figyelemfelhívással szeretnénk élni a tegnap esti tájékoztatásaink vonatkozásában.

ÓVODA
Holnap azaz március 16-án az óvoda az igényfelmérések, és jövőbeni folyamataik megtervezése okán gyermeket nem fogad! Reggel 8:00 órától a szülőknek azonban lehetőségük van felkeresni a dolgozókat és igényelni gyermekük további óvodai ellátását vagy elvinni a bent maradt holmikat (ágynemű, törölköző). Kérjük, ne lépjenek be az épületbe, csak kopogjanak!

ISKOLA
A tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. Az iskola tájékoztatása szerint meghatározott időbeosztás alapján a tanulóknak holnap a délelőtti órákban van lehetőségük elhozni a tanszereiket, bent maradt eszközeiket.
Ha nem oldható meg a tanulók otthoni felügyelete, az iskola épületében kiscsoportos felügyeletet biztosítanak. Ezt a szülők hétfő reggel 8 óráig tudják jelezni az osztályfőnöknél.
Az étkezéssel kapcsolatos igényüket is eddig tudják jelezni szintén az osztályfőnökök részére.

Mind a két intézményre vonatkozik, hogy hétfőn még nem lesz étkezés. A beérkezett igényeket feldolgozva, keddtől fogjuk tudni biztosítani az ebédet.

EGÉSZSÉGHÁZ
Kellemetlen, de szükségszerű óvintézkedés, hogy a váróterem és a gyógyszertár közötti átjárót lezártuk. Ennek az az oka, hogy ha túl sokan tartózkodnak bent, akkor kérjük kint várakozzanak. Ehhez szükséges volt megoldani azt, hogy csak egy bejárat legyen a váróterembe. Célszerűbbnek láttuk a parkoló felőli bejáratot meghagyni. Segítségképpen kintre további padokat helyeztünk el.

IDŐSEK
Azoknak az idős lakosoknak, akik eddig igénybe vették a közétkeztetést, számukra holnaptól kivétel nélkül mindenkinek házhoz szállítjuk az ebédet.

Óvintézkedéseinket továbbra is megelőzésképpen, a kialakult járványügyi veszélyhelyzet hatásainak csökkentése, és az Önök védelme érdekében hozzuk meg.

Kérjük Önöket, hogy tartsák ezeket tiszteletbe, és megértéssel, türelemmel működjenek együtt az intézményekkel, és lakóközösségükkel.

Köszönjük szépen!
Toldi Tibor polgármester

2020. 03. 14. szombat 23:00
Tisztelt Lakosság!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, az iménti rendkívüli Képviselő-testületi ülésen elhangzottakról.

Köszönjük, hogy a lakosság szolgálatában álló intézmények, szervezetek, vállalkozók képviselői ilyen aktívan vettek részt a Polgármester Úr által összehívott egyeztetésen.
Mindenek előtt szeretnénk tudatosítani, hogy az intézkedések kizárólagos célja a megelőzés, és az elővigyázatosság. Mondhatnánk úgy is túlzott elővigyázatosság.
Ezen elv érvényesült a Kormány tegnap esti bejelentésében is, mely szerint március 16-tól új oktatási munkarend lép érvénybe, amit úgy hívnak, hogy tantermen kívüli digitális munkarend.
Igyekszünk mi is közvetíteni az általános iskola híreit ezzel kapcsolatban, de az érintettek folyamatosan figyeljék az iskola közleményeit weboldalukon, facebook oldalukon!
Az étkeztetéssel kapcsolatban, a hétfői napon felmérést fog végezni az iskola, hogy ki az, aki igényli az ebédet. A felmérés módjáról a későbbiekben még tájékoztatást fogunk adni. Aki majd igényli ebben az időszakban is az étkeztetést, annak saját magának kell majd hazavinni, és otthon kell elfogyasztania. Ebben az esetben egyszer használatos edényeket fogunk alkalmazni.

A Tápiósági Gézengúz Óvoda határozatlan ideig ügyeleti rendszerben fog működni az alábbi szabályok mellett, melyek fokozott betartására hívjuk fel a szülők figyelmét.
Azok a családok, ahol a szülők nem tudják megoldani a gyermekek családon belüli elhelyezését, mert dolgoznak!!! igénybe vehetik az intézmény ügyeletét. Ehhez a hétfői úgynevezett türelmi napon (03.16.) egy felelősségvállalási nyilatkozatot szükséges majd kitöltenie a szülőknek. Csak ezen nyilatkozat aláírását követően maradhat a gyermek az intézményben.
Ezt követően szülő már nem léphet az intézménybe! A gyermekeket az ajtóban kell átadnia a dajkának vagy óvó nőnek. Ez a hazamenetelre is vonatkozik.
Szigorúan TILOS beteg gyermeket az intézménybe hozni. Felgyógyult gyermek, csak orvosi igazolás birtokában mehet ismét óvodába.
Az intézmény ezen időszakban biztosítja a gyermekek kis csoportos elhelyezését.

A háziorvosi rendelés vonatkozásában is szükségesnek tartunk néhány gyakorlati óvintézkedést bevezetni. Ritkítjuk a váróterem ülőhelyeit, hogy biztosítsuk a várakozók közötti 1m távolságot. Megkérjük Önöket, ha túl sokan tartózkodnak a váróban, akkor várakozzanak kint az udvaron.
Fontos lenne, hogy jelen helyzetben a betegek, egyrészt ne terheljék túl feleslegesen a háziorvosi rendelést nem sürgős esetekkel, másrészt ezáltal ne tegyék ki magukat annak a veszélynek, hogy a váróteremben más betegségeket is elkapjanak betegtársaiktól.

A gyógyszertár korábban hozott intézkedésére is felhívnánk a figyelmet, mely szerint egyszerre csak egy beteg várakozzon a helyiségben.
A jövőben a doktornő, igyekszik több hónapra is elegendő gyógyszert felírni, melyet akár telefonon is egyeztethetnek. A korábbi tájékoztatásnak megfelelően, felírási igazolás nélkül is kiválthatóak a hozzátartozó gyógyszerei. Az idősebb családtagok egészsége érdekében arra is felhívnánk a figyelmet, hogy a gyógyszer kiadható annak, aki megmondja a beteg TAJ számát, és saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolja.
A polgármesteri hivatal ügyfélfogadása tekintetében kérjük a lakosságot, hogy minden esetben előzetesen telefonon érdeklődjenek az ügyintézéssel kapcsolatban. Amennyiben halasztható az adott ügy, vagy online is van lehetőség az eljárásra, abban az esetben segítséget nyújtanak az ügyintézők. Ha mindenképpen személyes találkozás szükséges, akkor időpont egyeztetést követően lesz erre lehetőség. A hivatal vonatkozásában is kérjük, hogy csak sürgős esetben keressék az ügyintézőket. A nem működő közvilágítás, vagy épp a kóborló kutyák, most nem élveznek elsőbbséget.
A telefonos ügyfélszolgálat a hét minden napján H-CS: 8:00 - 16:30-ig, P: 8:00 – 12:00-ig áll rendelkezésükre. Hívják az ügyintézőket bizalommal.
A településen üzemelő boltok alkalmazottainak, illetve az Önök egészsége érdekében továbbítanánk kéréseiket. Az adott vásárlótérben maximum 5-en tartózkodjanak, és ahol erre van lehetőség, bankkártyával fizessenek. A betegek és idősek, ha van rá lehetőség, kérjék meg hozzátartozóikat, szomszédjaikat, hogy legyenek segítségükre a bevásárlásoknál.

Végezetül pedig szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét, hogy bár eddig sosem látott óvintézkedések, és rendelkezések születnek nap mint nap, és a hírek óráról-órára változnak, de a napocska holnap is fel fog kelni. Számtalan betegséggel kell szembenézniük a ma generációinak. Kit jobban, kit kevésbé visel meg egy-egy járvány. De igaz ez nem csak a koronavírusra, hanem egy influenzára, vagy más betegségre is. Ha kellő mértékben odafigyelünk egymásra, a környezetünkre, és a fentebb hozott intézkedéseket megfelelő fegyelemmel betartjuk, akkor semmi okunk a túlzott aggodalomra.

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!
Tápióság Község Képviselő-Testülete

Március 14. 20:00

Tápiósági Papp Károly Általános Iskola közleménye

Tisztelt Szülők!

A Ceglédi Tankerületi Központ iránymutatása alapján, az alábbi fontos információkat szeretnénk megosztani Önökkel:

a. Március 16-tól kezdve új oktatási munkarend lép életbe, amit úgy hívnak, hogy tantermen kívüli digitális munkarend.
b. A tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket.
c. Ha nem oldható meg a tanulók otthoni felügyelete, az iskola épületében kiscsoportos felügyeletet biztosítunk.

Kiegészítés:

Kérjük, hogy legkésőbb hétfő reggel 8 óráig jelezzék gyermekük osztályfőnökének, aki nem tudja megoldani gyermeke felügyeletét. Indokolt esetben kiscsoportos felügyeletet biztosítunk.
Fontos, hogy ezen határidőt betartsák, ugyanis intézményünknek továbbítani kell a jelzett igényeket a Ceglédi Tankerületi Központ felé.

Hétfőn délelőtt a tanulók elvihetik taneszközeiket, az intézményben maradt ruháikat a következő beosztás szerint:

8:00 -8:30 - 1. és 5. osztály
8:30 - 9:00 - 2. és 6. osztály
9:00 - 9:30 - 3. és 7. osztály
9:30 - 10.00- 4. és 8. osztály

Kérjük Önöket, hogy az időpontokat szíveskedjenek betartani.
Kérjük, hogy folyamatosan figyeljék oldalunkat, az időközben érkező, minden új információt folyamatosan fogjuk megosztani Önökkel.

Megértésüket és együttműködésüket nagyon szépen köszönjük!
Magda Lászlóné
intézményvezető

ugrás az oldal tetejére

Polgármesteri köszöntő

Elolvasom...

 

 

Elérhetőségeink

Tápiósági Polgármesteri Hivatal

Cím:

2253 Tápióság Bicskei út 3

Tel., fax:

29-465-667 ; 29-465-575

E-mail:

hivatal@tapiosag.hu

Weboldallal, ÚjSággal

kapcsolatos észrevételek:

info@tapiosag.hu

 

Statisztika

Összes látogató:2034726


Jelenleg online

Guests : 5 guests online