4.png
Ma 2018. október 17. szerda, Hedvig, Hédi névnapja van

Tápióság Varroda

 

 
 

 

 

 

 

Halasi Anita - polgármester

2015. február 16.

A héten látogatást tettem Volter Györgynél, a MOL Nyrt. Kutatás-Termelés Divízió hatósági, társadalmi és partnerkapcsolatokért felelős osztályának vezetőjénél, hogy tájékoztatást kapjak a Nagykáta-Nyugat 1-es kút üzemelésével kapcsolatban. Volter úr informált arról, hogy a kitermeléshez szükséges engedélyek beszerzése folyamatban van. Ez többek között a szentmártonkátai gyűjtőig vezető csővezeték kiépítésének engedélyét is magában foglalja. Maga a csővezeték várhatóan egy év múlva kerül megépítésre, ami azt jelenti, hogy a tényleges kitermelés a tervek szerint 2016 második felében kezdődik meg. Az addig megvalósuló munkálatokról folyamatos tájékoztatást kértem és fogok is kapni, amit természetesen megjelenítünk a felületeinken.

A Telenor regionális akvizíciós szakértőjétől az alábbi tájékoztatást kaptam: fejlesztés során a BTS létesítési munka keretében leszerelik a jelenleg fent lévő antennákat és helyettük a hidroglóbusz tetejére kb. 40m magasságba felszerelnek egy olyan speciális rádiós antennát, mely az eddigi 2G (GSM) 900MHz-es frekvenciasáv mellett a 3G (UMTS) 2100MHz-es frekvenciasávot is továbbítani tudja, így a telefonálás minőségének javulása mellett a mobilinternet szolgáltatást is jó minőségben igénybe tudják majd venni a település lakói. A hidroglóbusz tetejére még felszerelnek egy 26GHz-es sávban működő 60cm-es mikrohullámú antennát, mely a bázisállomást beköti a meglévő hálózatukba (a közeli Pánd állomásukon keresztül). A fejlesztésre márciusig kell várni, mert a tartószerkezetek elkészülte akkorra várható. A fentiek alapján tehát a korábbiakban közölt februári dátum márciusra módosul, addig kérem még a Telenor előfizetők türelmét.

Megkezdődött az iskolapark elektromos hálózatának fejlesztésére irányuló tervezési munka, annak érdekében, hogy a jövőben a rendezvényeinken zökkenőmentesen lezajlódhassanak a programok.

Ez mellett a Sportcsarnok hangosításának fejlesztése is elindult. Reményeink szerint a március 15-i műsor már minőségi hangosítással fog megvalósulni.

Szombaton falugyűlést, közmeghallgatást tartottunk. Nagyon köszönöm azoknak, akik eljöttek és meghallgatták a beszámolókat, és kíváncsiak voltak az eddigi intézkedéseinkre és a jövőbeni terveinkre. Továbbra is várom, azon lakosok személyes, telefonos, internetes megkeresését, akik véleményüket szeretnék kifejteni a tevékenységünkkel kapcsolatban.

Halasi Anita

polgármester

 

Polgármesteri köszöntő

Elolvasom...

 

 

Elérhetőségeink

Tápiósági Polgármesteri Hivatal

Cím:

2253 Tápióság Bicskei út 3

Tel., fax:

29-465-667 ; 29-465-575

E-mail:

phtsag@monornet.hu

Weboldallal, ÚjSággal

kapcsolatos észrevételek:

info@tapiosag.hu

 

Statisztika

Összes látogató:1621105


Jelenleg online

Guests : 144 guests online